top of page
דוגמאות לכתיבת למבוא
מבוא 1
"לכל עדה יש משהו מיוחד, כגון: מאכלים מנהגים, תפילות ועוד. אני חוקר על עדת קווקז, העדה שלי, אני חוקר את שורשי משפחתי, איך משפחתי קיימו מצווה בגולה, כגון: שבת, חנוכה ועוד.
המורה אמרה לנו שצריך לחקור על העדה שלי. אני גיליתי דרכים חדשות לפיתוח הנושא, שיטת האשכול שזה סיעור מוחין, צריך לכתוב את הנושא ולכתוב שאלות ודברים שאותו נושא מזכיר לי, וכך זה מפתח לנו יותר ידע על הנושא. גיליתי גם ידע שלא ידעתי על משפחתי, כמו: שמשפחתי הדליקו נרות חנוכה בתוך חלל ריק. חקרנו על הצומות וגילינו כי עדת קווקז קיימה חלק מהצומות כי על חלק הם לא ידעו על קיומם.
התקופה שאנחנו חוקרים עליה זה בעבר בגולה, וכיום. השתמשנו בכלי מחקר ראיון. המורה נתנה לנו שאלות לשאול את ההורים, כמו: איך הם שמרו את השבת בגולה? איך הם חגגו את חג החנוכה? איך הם חגגו את ברית מילה? ועוד. וכך אני רוצה לומר שהבנתי את החומר הנלמד היטב. "

 
מבוא 2
"במסגרת עבודות החקר אנו חוקרים עבודה שנקראת "חקר שורשים", בו אנו חוקרים את המסורת, התרבות והמנהגים של כל עדה ועדה. בעבודה זו אני לומד ומשכיל המון דברים חדשים שלא ידעתי על משפחתי. התקופה שאני חוקר היא בעבר וכיום. ועבר, זה התרבות, והמנהגים של כל עדה ועדה.
מקור המידע שלי ושל כל ילד וילד בכיתה הוא ההורים, שהם מקור מידע מאד חשוב בשבילנו. כלי המחקר שלנו הוא ראיון כי אנו מראיינים את ההורים שלנו בנושאים מסוימים. בעבודת חקר זו למדתי את שיטת האשכול שבה אנו כותבים מושגים, שאלות או מילים המזכירים את הנושא. יש שני מעגלים. מעגל אחד הוא "אירועים במשפחה" למשל: חתונה, בר- מצווה, חינה, ברית מילה. והמעגל השני הוא אירועים בחיי העם ביהודי. חקר השורשים הוא בעצם שורשי משפחתנו, כמו שהעץ גדל ומתרחב, כך גם משפחתנו גדלה ומתרחבת. וכמו שאף אחד לא יכול להזיז את העץ, כך גם לא יכולים להזיז את האדם ממשפחתו. חקר שורשים מחולק לכמה נושאים. הנושא הראשון הוא: "עדה", הנושא השני הוא "שבת", שבו אנו הכיתה חוקרים את השבת של משפחתנו בגולה בעבר וכיום. והנושא השלישי הוא: "חג החנוכה" ... הנושא השלישי )הרביעי ח.ה.( הוא לבוש, שממנו למדתי חוץ מהקפתן שכבר ידעתי – עליו עוד לבושים חדשים של עדת מרוקו"

שימו לב!
יש להגיש את כל הטיוטות במועד.

לאחר בדיקת כל שלב על ידי המורה, יש לשים לב להערות ולתקן על פי הצורך , כדי להגדיל את הסיכויים להערכה גבוהה יותר.

  • לגבי כל סעיף יינתן הסבר מפורט והדרכה נוספת בכתה.
  • דף הקריטריונים להערכת העבודה נמצא בנספחים. עליכם לצרף אותו לעבודה ביום ההגשה כדי לקבל הערכה.
עריכה
א. עליך להגיש עבודה מודפסת:
  • בגופן דויד
  • בגודל אותיות 13
  • ברווח של שורה וחצי.
  • כותרת נושא _ גודל 16
  • כותרת משנה_ גודל 14 .
  • יישור לשני צדדים.
ב. יש להשאיר שוליים של 2.5 ס"מ מכל צד בהדפסה. מימין משמאל מלמעלה ומלמטה(דרך הגדרת עמוד).

ג. יש למספר את הדפים. (שער העבודה אינו ממוספר)

ד. כל נושא חדש בעבודה יתחיל בדף חדש.

ה. את עבודה הסופית יש לכרוך כחוברת או ספר.
bottom of page